Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Blowerdoortest prijs: luchtdichtheidsmeting type A en B

Een blowerdoortest meet de luchtdichtheid van een gebouw. Deze resultaat van de test kan een hulpmiddel zijn om de EPC-waarde van je woning te verbeteren. De prijzen verschillen per type meting.

 

1) Type A meting

Een blowerdoortest van type A wordt gedaan wanneer de bouw volledig is afgerond en de afwerking gereed is. Dit type meting heb je nodig voor het EPB verslag. Wanneer de meting is afgerond ontvang je hiervan een meetrapport. Dit luchtdichtheidsrapport is een officieel document en de EPB verslaggever zal de gegevens uit dit rapport overnemen tijdens het opmaken van het EPC.

Kostprijs: € 330 tot € 380.

 

2) Type B meting

Een blowerdoortest van type B wordt tijdens de bouwfase uitgevoerd maar kan pas gebeuren als de gebouwschil volledig dicht is. Een B-meting is handig omdat je er luchtlekken mee kunt opsporen die tijdens deze fase van het bouwproces nog relatief eenvoudig verholpen kunnen worden. De afwerking van het gebouw zit immers nog niet in de weg. Een B-meting is een tijdelijke meting en moet gevolgd worden door een A-meting om als bewijsstuk aanvaard te worden voor de EPB berekening.

Kostprijs: € 300 tot € 350

 

Tip: Benieuwd naar de EPC-waarde van je woning? Vraag gratis prijzen op maat voor een epc-test.

 

Geen vaste prijzen voor luchtdichtheidsmeting

De overheid heeft procedures opgesteld die een deskundige moet volgen bij het uitvoeren van luchtdichtheidsmetingen, maar de wetgever legt geen vaste prijzen op. Dit is gunstig voor de consument omdat de prijzen voor dit soort testen hierdoor concurrerend blijven en het de moeite loont om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Door je niet te beperken tot één offerte kun je gauw al tientallen euro’s besparen.

 

Resultaat loont

Het blowerdoortest resultaat loont. De kosten voor een luchtdichtheidsmeting zijn slechts eenmalig, maar de besparing die je ermee bereikt geldt voor altijd. Stel dat je bijvoorbeeld de woning na een meting 15% meer luchtdicht kunt maken, dan kun je daar op jaarbasis een aardig bedrag aan energiekosten mee besparen. Verder wordt de energiescore van de woning al snel 6 tot 8 punten beter waardoor de waarde van de woning flink toeneemt.

 

Vrijblijvend offertes ontvangen?

Wil je een EPC keuring, EPB keuring, energieaudit, ... laten uitvoeren? Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 energiedeskundigen / keurders actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende energiedeskundigen & keurders